.

Διαγωνισμός 2021

Έναρξη νέου τμήματος προετοιμασίας την Πέμπτη 18/03/2021 και ώρες 18:00-22:00 με στόχο τον 28ο Εισαγωγικό Διαγωνισμό, που σύμφωνα με πληροφορίες μας θα γίνει σχετικά άμεσα δεδομένου ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή του.

Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ανάγκες στελέχωσης των φορέων με αποφοίτους του 28ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της ΕΚΔΔΑ

160 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 28ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΣΔΔΑ ΤΟ 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 28OY-29OY ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΚΔΑ- συνολικά 295 Θέσεις

 

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ 27ου ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Συγχαρητήρια στην ΠΡΩΤΗ των πρώτων μαθήτριά μας  Χατζηνικόλα Γιόλα. Ευχόμαστε καλή φοίτηση στη Σχολή  Δημόσιας Διοίκησης και καλή σταδιοδρομία. Η Γιολάντα με σωστή καθοδήγηση και στοχοπροσήλωση, κατάφερε να περάσει πρώτη στη Σχολή.

4 Επιτυχόντες

Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους επιτυχόντες μας,  τον Μάντη Πέτρο 11η θέση, Τσικλητάρη Λουκά 54η θέση, Ασπρουλάκη Ελένη 77η, για την επιτυχία τους και την εισαγωγή τους στη Σχολή. Οι κόποι σας ανταμείφθηκαν.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

7 από τους 12 μαθητές μας επιτυχόντες.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το Α' ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ 27ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού, 7 από τους 12 μαθητές μας επιτυχόντες

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Γιολάντα Χατζηνικόλα που κατέλαβε την 3η θέση στου επιτυχόντες. Η Γιολάντα βαθμολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από όλους του υποψηφίους στην Οικονομία, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς προερχόταν από θεωρητική σχολή.

Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές μας που με μεθοδικότητα και συστηματική καθοδήγηση προετοίμασαν του υποψηφίους μας. Ειδικά για το μάθημα των Οικονομικών είναι σημαντικό ότι ο καθηγητής γνωρίζει πως δεν απευθύνεται μόνο σε πτυχιούχους Οικονομικών Σχολών, οπότε έχει προσαρμόσει τη διδασκαλία του, ώστε να γίνεται απολύτως κατανοητός από υποψηφίους που είναι αποφασισμένοι να προετοιμαστούν σοβαρά, ακόμα και αν οι υποψήφιοι δεν έχουν υπόβαθρο Σχολής Οικονομικών Επιστημών.

 

 Τρόπος προετοιμασίας για τα μαθήματα Οικονομικών και Οργάνωσης και Λειτουργίας Κράτους:

 Οι συναντήσεις μας χωρίζονται ανα θεματική ενότητα, οπότε για το μάθημα του Κράτους οι θεματικές που έχουμε είναι: Ευρωπαικό Δίκαιο - Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτική Επιστήμη ενώ για το μάθημα των Οικονομικών οι θεματικές που έχουμε είναι: Μικροοικομία - Μακροοικονομία και Δημόσια Οικονομική.

 Για μας μεγάλη σημασία έχει η καλλιέργεια-εξοικείωση των υποψηφίων με το γραπτό δοκίμιο που πρέπει να παρουσιάσουν στις εξετάσεις. Πραγματοποιούμε μία τετράωρη συνάντηση / εβδομάδα για το Κράτος και άλλη μία τετράωρη συνάντηση / εβδομάδα για τα Οικονομικά. Από την 2η συνάντηση των μαθημάτων μας και σε κάθε συνάντηση, γράφετε ένα τεστ διάρκειας 15-20 λεπτών σε έννοιες που παραδόθηκαν στον προηγούμενο μάθημα. Επίσης, σε κάθε συνάντηση, οι καθηγητές σας δίνουν γραπτή 
 εργασία για το σπίτι ώστε να την φέρετε την επόμενη φορά του μαθήματος. 

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συζητιούνται στην τάξη θέματα που έχουν πέσει σε προηγούμενους διαγωνισμούς ενώ με το τέλος των μαθημάτων πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης σε πραγματικές συνθήκες του διαγωνισμού για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων.

 Τέλος, σας "μαθαίνουν" πόσο σημαντικό είναι η δημιουργία Πλάνου Απάντησης πριν ξεκινήσετε να γράφετε.